Groep 1-8: Meet and Greet met een kinderboekenschrijver

Een populaire kinderboekenschrijver komt op bezoek op school of in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Kinderen kunnen kennis maken met de schrijver en hem of haar bestoken met vragen. Het schrijversbezoek is bovendien een enorme stimulans voor de kinderen om de boeken van een schrijver te gaan lezen en te ontdekken of de boeken bij hen in de smaak vallen.

De bibliotheek zorgt ervoor dat er op school voldoende boeken zijn van de schrijver om (voor) te lezen. Daarnaast is er voor elk deelnemend kind een werkboekje waarmee ze het schrijversbezoek kunnen voorbereiden.

Periode: maart tot juni 2019 *
Locatie: Op school of in de bibliotheek in de Korenbeurs
Tijdsduur: 45 minuten tot 60 minuten per groep (maximaal twee groepen tegelijk)

NB: De kosten van het bezoek vallen buiten het programma van de Bibliotheek op school.
Kosten (#): de eerste twee groepen €100 per groep, derde groep €90.
Kerndoelen: NL9, NL12, KO56

Doelen:

• plezier in lezen
  • kennismaken met verhalen en (informatieve) boeken
  • inzicht in het ontstaan van een verhaal en een boek
  • eigen literaire smaak ontwikkelen

Nadere info:

* = Periode voor bezoeken in de Korenbeurs is beperkt. Op school is de periode in afstemming met de schrijver bespreekbaar.
# = Tarief vanaf vier groepen: offerte op maat. Tarieven zijn variabel en kunnen wijzigen.